Tel. 026 - 44 60 260 / Mob.06 18 68 67 65


Tattoo verwijderen informatie

Door de eeuwen heen heeft de mens zich al laten tatoeëren. Primitievere volkeren deden dat door de huid te verwonden en zo littekens te vormen of door de verwonde huid met kleurstoffen in te wrijven. In de middeleeuwen waren het de kruisvaarders die na een bezoek aan het heilige land met een tatoeage terug kwamen. De adel had tatoeages om te laten zien dat ze tot een bepaalde klasse behoorden. Vandaag de dag worden de meeste tatoeages in de pubertijd gemaakt / gezet. Meestal om bij een groep te horen of simpelweg doordat men het mooi vindt en het wel 'stoer'' staat. Veelal krijg men er later toch spijt van. Daardoor is het zoeken naar mogelijkheden voor het verwijderen van tatoeages vast net zo oud als die van het aanbrengen. Of het nu gebeurde door uitbranden, schuren, etsen of plastische chirurgie. Nadeel van al deze methodes is dat ze littekens achter laten. Vandaag de dag kunnen de meeste tatoeages met de LASER TECHNIEK litteken vrij verwijderd worden.
DE LASER

Een laser is een unieke lichtbron van een golflengte in een parallelle bundel. Begin 1900 is de mogelijkheid van gestimuleerd licht al door Albert Einsein beschreven. Het heeft echter nog tot 1960 geduurd voordat de Amerikaan T.H.Mainman de eerste werkende robijn laser bouwde. Op dit moment zijn er lasers met een grote verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden. Zoals de CD speler, printer, meetapparatuur, snijdapparaten, lichtshows enz. Ook komen er steeds meer medische toepassingen, met de robijnlaser worden sinds 1983 met succes tatoeages verwijderd.

Voor het verwijderen van tatoeages worden op dit moment 3 laser types gebruikt. De robijn laser, nd Yag laser en Alexandrite laser, de robijn laser is het meest succesvol.
WERKWIJZE.
Bij het zetten van een tatoeage worden opgeloste kleurstoffen (inkt) in de huid gebracht. Het afweersysteem (de witte bloedlichaampjes) proberen de lichaamsvreemde stoffen onschadelijk te maken en op te ruimen. Doordat de vaste deeltjes te groot zijn lukt dat niet en worden deze ingekapseld, en afgeschermd van het omliggende weefsel.

Bij behandeling met laser wordt in een fractie van een seconde een hoeveelheid lichtenergie op een deel van de tatoeage geschoten. De hele tatoeage wordt zo afgetast. De energie wordt alleen in de inkt (pigment) geabsorbeerd, die daardoor wordt gefragmenteerd en het kapsel open breekt. De kleurstoffen vallen uiteen in kleine rootdeeltjes, die voor het lichaam onschadelijk zijn, De verkleinde deeltjes kunnen dan wel door het afweersysteem worden afgevoerd. Afhankelijk van de hoeveelheid inkt, de kleur van de inkt, de diepte waarop een tatoeage is aangebracht en de gevoeligheid van de huid zijn er meer of minder behandelingen noodzakelijk. De tatoeage zal na iedere behandeling iets vervagen.
RESULTATEN

Of uw tatoeage in zijn geheel verdwijnt is afhankelijk van allerlei factoren en daardoor niet te garanderen. Wel dat de tatoeage vervaagt en er geen littekens zullen ontstaan. De laser raast de inkt ook uw natuurlijk pigment, zal dit tijdelijk verdwijnen en er ontstaat een witte plek. Het lichaam zal onder invloed van zon weer pigment aanmaken en in de loop van de tijd ( korte? )zal uw huid weer bijkleuren. Bij mensen met veel pigment kan het gebeuren dat er een lichtere huidskleur zichtbaar blijft, dit gebeurt echter net vaak. Ook is het mogelijk dat de huid iets donkerder wordt maar dit is met een lagere instelling van de laser goed te behandelen. Op deze wijze kunnen sproeten en moedervlekken verwijderd kunnen worden.

DE KOSTEN
De prijs per behandeling is afhankelijk van de grootte van de tatoeage en zal tijdens het eerst gratis consult met u worden besproken. We proberen ook een zo correct mogelijke inschatting te maken van het aantal behandeling dat nodig is. Tussen de behandeling moet minimaal een periode van 4 weken zijn, een langere tijd is niet nadelig voor het aantal behandelingen dat nodig is om uw tatoeage te verwijderen.

LASER CENTRUM
Laser Centrum is gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages. Onze medewerkers zijn opgeleid in het werken met lasers. Door het volgen van applicatie cursussen en de ontwikkelingen in binnen en buitenland garanderen wij u de beste kwaliteit.

www.tattoomove.nl - info@tattoomove.nl - Plaats deze site in uw favorieten


Oremusplein 89
6815DV Arnhem
Tel. 026 - 44 60 260
Mobiel 06-18 68 67 65


Isaac da costastraat 97
7752 VV Hengelo
Tel. 026 - 44 60 260
Mobiel 06-18 68 67 65