Tel. 026 - 44 60 260 / Mob.06 18 68 67 65


Informatie meest gestelde vragen tatoeage verwijderen

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE ROBIJN TATOEAGE LASER
Wat is de Robijn laser?
Hoe werkt de Robijn laser?
Kan de tatoeage helemaal verdwijnen?
Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Kan de hele tatoeage ineens behandeld worden?
Kan de tatoeage weer terugkomen?
Is behandeling met de Robijn laser pijnlijk?
Zijn er bijwerkingen?
Hoe verloopt de nabehandeling?
Zijn er beperkingen voor of na de behandeling?
Heeft u nog vragen?

Tevredenheid van de cliënt staat voorop!

Wat is de Robijn laser?
De Robijn laser van Huid- en Laserkliniek Lievensberg is een niet invasieve laser die ontwikkeld is om ongewenst tatoeage pigment uit de huid te verwijderen. De Robijn laser is in staat om zwarte, donkergrijze en donkerblauwe tatoeages te behandelen.
Terug

Hoe werkt de Robijn laser?
De Robijn laser zendt een krachtige, zeer zuivere lichtbundel uit. De energie van deze laserstraal wordt in het tatoeagepigment omgezet in warmte, waardoor de pigmentdeeltjes uit elkaar vallen. Deze pigmentdeeltjes worden dan vervolgens door het lichaam opgeruimd. Per laserschot wordt 15-20 vierkante millimeter ineens behandeld.
Terug

Kan de tatoeage helemaal verdwijnen?
Nagenoeg alle tatoeages verwijderen spoorloos. Bij een zeer klein percentage blijft toch nog een (vage) schaduw van de oorspronkelijke tatoeage zichtbaar.Over het algemeen geldt dat hoe meer behandelingen u krijgt hoe meer de tatoeage zal vervagen.
Terug

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Dit is voorafgaande aan de behandeling moeilijk te voorspellen. Om u toch een duidelijk beeld te geven van het traject en de kosten die gemoeit zijn met de verwijdering van de tatoeage, zullen wij altijd ons uiterste best doen om een zo correct mogelijke inschatting te maken Het aantal behandelingen is afhankelijk van o.a.

- De kleur van het pigment.
- Het? soort tatoeagekleurstof dat is gebruikt.
- Het feit of de tatoeage door een amateur of door een professional is aangebracht.
- Hoelang zit de tatoeage al in uw huid
- De huid zelf.
Terug

Soms zijn 3 behandelingen al voldoende voor een cosmetisch acceptabel resultaat, soms is nameerdere behandelingen nog restpigment aanwezig dat door sommigen als cosmetisch storend kan worden ervaren.
Terug

Kan de hele tatoeage ineens behandeld worden?
De totale oppervlakte die per keer met de laser kan worden behandeld is gebonden aan een maximum van ca. 70 cm2.
Terug

Kan de tatoeage weer terugkomen?
Wanneer het pigment door de laser is verpulverd en door het eigen lichaam is opgeruimd, is het pigment definitief uit de huid verdwenen.
Terug

Is behandeling met de Robijn laser pijnlijk?
De behandeling is niet gevoelloos, sommigen vergelijken gevoel met dat van het aanbrengen van de tatoeage, andere vergelijken de pijn met de kik van een gespannen elastiek tegen de huid. De behandeling is zonder verdoving echter goed te verdragen. De lichtsterkte van de laser en dus de mate van gevoeligheid wordt altijd in overleg met u vastgesteld. De tweede en derde behandeling is wat gevoeliger als de eerste en de laatste. U kunt uw huisarts vragen om een recept voor EMLA crème uit te schrijven. Hiermee bereikt u een verdovend effect van circa 50% ( 1 tube voor 10 cm2)
Terug

Zijn er bijwerkingen?
De meest voorkomende bijwerking is een lichter worden van de huid (hypopigmentatie). Deze bijwerking is doorgaans van voorbijgaande aard.

Soms wordt de huid ter plaatse juist iets donkerder (hyperpigmentatie). Ook hyperpigmentatie is in principe een voorbijgaande bijwerking.

Een zeldzamere bijwerking is littekenvorming. Dit wordt vooral gezien als de huid te sterk wordt verwarmd door het (door de laser). Ook infecties van de huid kunnen aanleiding geven tot littekenvorming. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is helaas blijvend van aard.
Terug

Hoe verloopt de nabehandeling?
Wanneer de laserbehandeling heeft plaatsgevonden dient de tatoeage behandeld te worden met een antibiotische zalf (zilversulfadiazine-zalf). Het is verstandig deze zalf ook thuis gedurende 7 dagen 2 maal per dag op de behandelde huid aan te brengen.
Terug

Zijn er beperkingen vóór of ná de behandeling?
Het is verstandig om de felle zon gedurende enige weken voor en na de laserbehandeling te vermijden. Een door de zon? Of alleen gebruinde huid heeft meer kans op de genoemde bijwerkingen. Gebruik indien u de zon niet kunt vermijden steeds een goede zonnebrandcrème. De zonnebank dient u tot een maand na de laatste behandelsessie niet te gebruiken. Verder zijn er geen beperkingen na de behandeling.
Terug

Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen,
zowel voor als tijdens de behandeling.
Terug naar boven

Bel 026 - 44 60 260 of stel uw vraag via email: info@tattoomove.nl

www.tattoomove.nl - info@tattoomove.nl - Plaats deze site in uw favorieten


Oremusplein 89
6815DV Arnhem
Tel. 026 - 44 60 260
Mobiel 06-18 68 67 65


Isaac da costastraat 97
7752 VV Hengelo
Tel. 026 - 44 60 260
Mobiel 06-18 68 67 65